آزمایش های لازم برای زنان و مردان هر 6 ماه 1 بار

 
 
محققان می‌گویند: اگر مردم آزمایش‌های غربالگری سرطان را انجام دهند، می‌توان از نیمی از مرگ‌های ناشی از سرطان جلوگیری کرد. مطلب زیر به شما و خانواده‌تان کمک می‌کند، 14 آزمایش پزشکی را برای گروه‌های مختلف سنی بشناسید. این آزمایش‌ها به شما کمک می‌کنند بیماری‌های خاموشتان را زودتر بشناسید تا زودتر به دنبال درمان آنها باشید. البته فراموش نکنید که آزمایش‌ها به تنهایی معمولا‌ کارایی ندارند و این پزشک است که باید تشخیص دهد، انجام کدام آزمایش‌ها برای شما مفید است.
اندازه‌گیری فشارخون و میزان چربی و کلسترول چک کردن مرتب کلسترول خون می‌تواند در پیشگیری از بیماری قلبی، انواع سکته و مشکلات قلبی عروقی دیگر، به شما کمک کند. علاوه بر این، داشتن فشارخون مناسب خطر ابتلا به بیماری کلیوی را کم می‌کند. انجمن قلب آمریکا پیشنهاد می‌کند در سنین حول و حوش 20 سالگی چک فشارخون و سطح کلسترول بد و خوب خون و تری‌گلیسیرید را آغاز کنید و اگر میزان این موارد طبیعی بود، هر دو سال یک بار آزمایش‌ها را تکرار کنید. هر چند اگر در خانواده‌ای سابقه بیماری قلبی عروقی (مثل سکته قلبی)، چاقی بیش از حد یا دیابت و عوامل خطرساز دیگر وجود داشته باشد، بد نیست که این چک کردن را از سنین 14 یا 15 سالگی شروع کنیم.
آزمایشات لازم برای زنان
دهه بیست و سی معاینه سینه ها
هر خانم بالای 20 سال باید بتواند معاینه شخصی پستان را انجام دهد. برای معاینه شخصی سینه‌ها، بهترین زمان بلافاصله پس از پایان قاعدگی است. به یاد داشته باشید که معاینه شخصی سینه‌ها را هر ماه، در روز معینی انجام دهید. مثلا اولین روز پس از پایان قاعدگی. معاینه شخصی سینه‌ها در هر ماه به شما کمک می‌کند تا با شکل و قوام (احساس لمس(طبیعی سینه‌هایتان آشنا شوید و به سادگی بتوانید هر نوع تغییری را در آنها به زودی پیدا کنید.
از سن 20‌سالگی، مراجعه به پزشک برای معاینه سینه‌ها باید شروع شود و تا سن 40 سالگی هر3 سال یک بار تکرار شود. البته برخی از پزشکان معتقدند که تکرار سالیانه آن بهتر است. تست پاپ‌اسمیر سرطان گردن رحم یکی از تهدیدهای در کمین خانم‌هاست. اما نکته مهم این است که این سرطان ناگهانی شروع نمی‌شود و قبل از سرطانی شدن، تغییراتی در گردن رحم اتفاق می‌افتد که با پاپ‌اسمیر می‌توان آنها را کشف و از وقوع سرطان پیشگیری کرد. جامعه جراحان آمریکا از تمام زنان بالای 21 سال یا حتی زنانی که زیر 21 سال سن دارند ولی 3 سال ازدواجشان می‌گذرد، می‌خواهد که تا رسیدن به سن 30سالگی، سالی یک‌بار آزمایش پاپ‌اسمیر بدهند. پس از 30 سالگی، زنانی که 3 تست متوالی آنها طبیعی بوده باشد، می‌توانند هر دو یا 3 سال یک‌بار آزمایش پاپ‌اسمیر بدهند. البته برخی از پزشکان متخصص سرطان و پیشگیری از آن معتقدند زنان بالای 30‌سال بهتر است درباره دادن همزمان آزمایش پاپ‌اسمیر و آزمایش نوعی ویروس به نام اچ.پی.وی – که با سرطان گردن رحم در ارتباط است – با پزشک خود مشورت کنند. در صورتی که این دو تست منفی باشند، تا3 سال نیازی به تکرار آزمایش نیست و بعد از آن می‌توان هر3 سال یک‌بار آزمایش کرد.
دهه چهل سالگی
خانم‌ها باید از سن 40 سالگی ماموگرافی را شروع کنند. البته زنانی که در معرض خطر بالای سرطان سینه هستند (یعنی کسانی که بستگان درجه اولشان سرطان سینه داشته‌اند) بهتر است این کار را زودتر آغاز کنند.
پنجاه سالگی و بعد از آن غربالگری سرطان روده بزرگ و مقعد
سرطان‌های روده بزرگ و مقعد یا همان سرطان‌های کولورکتال، سومین سرطان کشنده در ایالات متحده به شمار می‌روند. با این وجود این سرطان نیز به سادگی قبل از وخیم‌شدن، قابل تشخیص و پیشگیری است. دکتر ادوارد چو، رئیس قسمت سرطان‌شناسی مرکز پژوهشی سرطان ییل‌ می‌گوید: <بیش از 90 درصد مبتلایان به سرطان روده بزرگ، اگر بیماریشان در مراحل اولیه کشف شود، به طور کامل بهبود می‌یابند.> جامعه جراحان آمریکا پیشنهاد می‌کند که از سن 50 سالگی، از طریق آزمایش خون مخفی در مدفوع> و <سیگموئیدوسکوپی قابل انعطاف> که هر 5 سال یک‌‌بار باید تکرار شوند، از وقوع سرطان کولورکتال پیشگیری کنیم. اما دکتر چو معتقد است که کولونوسکوپی بهترین راه برای این کار است، چرا که به گفته وی آزمایش‌های ذکر شده در بالا، آزمایش‌های کاملی نیستند. او پیشنهاد می‌کند که هر 5 سال یک‌‌بار کولونوسکوپی صورت گیرد. دکتر چو یک قانون ساده برای کسانی که در خانواده‌شان سابقه سرطان کولورکتال دارند، بیان می‌کند و آن اینکه 10 سال زودتر از سنی که آن خویشاوند به سرطان مبتلا شد، آزمایش بدهند. اگر سابقه خانوادگی این بیماری را دارید، با پزشکتان مشورت کنید.
سنجش تراکم استخوان
بنیاد ملی پوکی‌استخوان در آمریکا اعلام کرده است که حدود 44 میلیون نفر در سراسر جهان به پوکی‌استخوان مبتلا هستند که البته اکثر افراد را خانم‌ها تشکیل می‌دهند. بهتر است خانم‌ها از سن 65 سالگی شروع به دادن آزمایش سنجش تراکم استخوان کنند. اما خانم‌هایی که دارای عوامل خطرساز ابتلا به پوکی ‌استخوان نظیر سابقه خانوادگی این بیماری، سیگار کشیدن، وزن 56/5 کیلوگرم یا کمتر و یا یائسگی زودرس (قبل از 40سال) را دارند، باید این آزمایش را از سن 50 سالگی آغاز کنند. دکتر فلیساکاسمن‌از بنیاد ملی‌ پوکی‌استخوان آمریکا می‌گوید: <پس از سن 50 سالگی، تقریبا یک نفر از هر 2 زن و یک نفر از هر 4 مرد دچار شکستگی‌های استخوانی ناشی از پوکی‌استخوان می‌شوند. این شکستگی‌ها معمولا در لگن، ستون فقرات یا مچ دست هستند. غربالگری نه تنها می‌تواند از عواقب بد پوکی‌استخوان پیشگیری کند بلکه حتی گاهی جان افراد را از مرگ نجات می‌دهد.
اندازه گیری قند خون
انجمن دیابت آمریکا پیشنهاد می‌کند که از سن 45 سالگی، هر 3 سال یک بار قندخون خود را چک کنید. البته این قضیه هم بستگی به احتمال اتفاق افتادن دیابت برای شما دارد. مثلا اگر کسی در خانواده شما به دیابت مبتلاست یا اگر شما فرد چاقی هستید، یا در زمان بارداری‌های قبلی به دیابت مبتلا شده‌اید، بهتر است این کار را زودتر شروع کنید و فواصل تکرار آزمایش را از 3 سال کمتر کنید. اگر در اولین آزمایش قندخون شما زیر 95 بود، احتمال ابتلا به دیابت برایتان اندک است. اما اگر قندخونتان عددی بین 100 تا 125 باشد، احتمال ابتلا به دیابت در شما بالاتر است و بهتر است هر سال یک‌بار آزمایش را تکرار کنید.
غربالگری بیماری های قلب
چاقی، فشار خون بالا، رژیم غذایی پرچرب و دیابت زمینه ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را فراهم می آورند.
مساله آن است که زنان معمولا علائم حمله قلبی را نمی شناسند و آن را با مشکلاتی نظیر سوء هاضمه، تنگی نفس و درد عضلات اشتباه می گیرند. سازمان سلامت توصیه می کند که تمام بالغین ۱۸ ساله و بالاتر تست فشار خون را انجام دهند.
آزمایشات لازم برای مردان
سرطان پروستات هم یکی از سرطان‌های شایع در میان مردان است و بنابراین جامعه جراحان آمریکا پیشنهاد می‌کند آقایان از سن 50 سالگی، هر سال یک بار معاینه پروستات و آزمایش مخصوص پروستات (پی.اس.آ) را انجام دهند دکتر گوین والد، از موسسه سرطان آمریکا می‌گویند:< در جوامعی که غربالگری برای سرطان پروستات انجام می‌گیرد، میزان مرگ از این سرطان و همچنین پیشرفت سرطان پروستات در مردان کاهش می‌یابد.> البته آقایانی که سابقه خانوادگی‌ سرطان پروستات را دارند، بهتر است از سن 45 سالگی آزمایش‌ها را شروع کنند.
سنجش تراکم استخوان
در حال حاضر هیچ دستور کلی برای غربالگری مردان برای بیماری پوکی‌استخوان وجود ندارد اما دکتر ها می‌گوید: بهتر است آقایان از سن 70 سالگی شروع به این کار کنند و اگر قبلا دچار شکستگی استخوان شده‌اند و یا به بیماری خاصی مثل آرتریت روماتوئید مبتلا هستند، زودتر این کار را شروع کنند.> با وجودی که هیچ درمان کاملی برای بیماری پوکی‌استخوان وجود ندارد اما داروهایی هستند که می‌توانند از این بیماری پیشگیری و آن را بهتر کنند.
قند خونتان را چک کنید
قند خون بالا ممکن است یکی از علایم بیماری دیابت باشد که خیلی شایع است و گاهی اوقات هیچ نشانه ای ندارد. دلیل عمده ای وجود ندارد که چرا بیماری دیابت رو به افزایش است و فقط با تغذیه مناسب و ورزش می توان از مشکلات جدی آن جلوگیری کرد.
ویزیت متخصص قلب‌‌ و عروق
تحقیقات پژوهشگران نشان می‌دهد که با کنترل فشار خون می‌توانید خطر ابتلا به سکته مغزی را تا 40 درصد و خطر ابتلا به حمله قلبی را تا 16 درصد کاهش دهید. از طرفی، فشارخون بالا می‌تواند از دلایل ابتلا به آلزایمر در سنین سالمندی باشد و به همین دلیل است که پزشکان توصیه می‌کنند از 50 سالگی هر 6 ماه یک‌بار به پزشک مراجعه کنید. البته این نکته را هم فراموش نکنید که دو نفر از هر 10 نفر پس از 50 سالگی به فشارخون مبتلا می‌شوند و با پیشگیری و حتی تشخیص بیماری در مراحل اولیه می‌توانید روند درمان را سریع‌تر کنید و ریسک عوارض را کاهش دهید. افزایش میزان کلسترول بد (LDL) و تری‌گلیسیرید می‌تواند برای سلامت قلب‌ و عروق خطرآفرین باشد. پس از 70 سالگی، به ویژه اگر دچار مشکلات جسمی هستید هر سال یک‌بار به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید. زیرا با یک آزمایش خون ساده میزان کلسترول خون شما مشخص می‌شود و در صورت بالا بودن چربی خون، رژیم غذایی و توصیه‌های لازم برای کنترل آن به شما داده می‌شود.
ویزیت متخصص داخلی و فوق‌تخصص بیماری‌های تنفسی
این آزمایش برای بررسی میزان سلامت ریه‌ها و اثبات وجود یا نبود سرطان ضروری است. در صورتی که شما فرد سالمی هستید هر سه سال یک‌بار و در صورتی که ناراحتی تنفسی دارید هر سال باید به پزشک مراجعه کنید. این آزمایش به ویژه برای کسانی که بیش از 20 سال است سیگار می‌کشند ضروری است. در آزمایش سنجش ظرفیت تنفس، شما ‌باید در یک دستگاه کوچک با فشار زیاد بدمید و سپس در صورت لزوم از ریه شما رادیوگرافی می‌شود و در صورت تشخیص هر مشکلی به پزشک متخصص آسم و آلرژی ارجاع داده می‌شوید.
بررسی برای تشخیص سرطان پوست
دکتر هاروارد تیلور از مرکز جراحی‌‌های سر و گردن مونامان در کالیفرنیا در مورد شیوع سرطان‌های پوست در مردان می‌گوید: مردان ۲ تا ۳ برابر بیشتر از زنان به سرطان‌های پوست، از نوع سرطان سلول‌های پایه‌ای غیر از ملانوما و سرطان سلول‌های سنگفرشی سطح پوست دچار می‌شوند این احتمال ابتلا با در معرض نور خورشید قرار گرفتن نسبت مستقیم دارد و برای همین اگر فردی به دلیل کارش همیشه در هوای آزاد و در معرض نور قرار می‌گیرد، باید بیشتر از بقیه مراقب باشد. توصیه من این است که مردان هر ۳ ماه یک‌بار، یک روز به طور دقیق سر و صورت و پوست خود را از لحاظ هرگونه نشانه مشکوک ابتلا به این نوع سرطان‌ها، مثل وجود خال‌های مشکوک یا تغییر شکل و رنگ آنها یا ایجاد زخم‌های خوب‌نشدنی مورد بررسی قرار دهند و هر سال هم به پزشک مراجعه کنند.
آزمون دندان پزشکی
تعداد بسیار کمی از مردان از رفتن نزد دندان پزشک استقبال می کنند ولی حقیقت این است که تمام مردان بالغ باید حداقل هر سال یک بار به دندان پزشک مراجعه کنند و هر گونه مشکلات ظاهر شده را در مراحل اولیه قبل از شروع درد و ایجاد هزینه های بزرگ، درمان کنند.

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *