بالاترین جذب آهن با ساده ترین راه ها

 

اگر مدام احساس خستگی و بی‌حوصلگی می‌کنید، سر درد رهایتان نمی‌کند، بدنتان در مقابل بیماری‌ها و آلودگی‌ها حساس است و غیره احتمال آن وجود دارد کمبود آهن داشته باشید. متأسفانه کمبود آهن به کم‌خونی و مشکلات بعدی منجر می‌شود. برای این که هر چه سریع‌تر از این کمبود پیشگیری کنید و دچار کم‌خونی نشوید به تغذیه‌تان اهمیت ویژه‌ای دهید. حذف گوشت قرمز از رژیم غذایی به عقیده بسیاری از افراد غیرممکن است. آهن موجود در خوراکی‌های گیاهی در مقایسه با آهن گوشت قرمز از خاصیت جذب‌پذیری پایینی برخوردار است. دانشمندان می‌گویند 2 تا 20 درصد آهن موجود در محصولات کشاورزی به نام “آهن غیر هِم” در دستگاه گوارش جذب خون می‌شود. این در حالی است که 15 تا 35 درصد آهن محصولات حیوانی موسوم به “آهن هم” با موفقیت جذب بدن می‌شود. از طرفی، با مصرف ویتامین C می‌توان جذب آهن را به میزان قابل ملاحظه‌ای افزایش داد.

ترکیبات گیاهی موثر برای جذب آهن

1.اسفناج (آهن) + فلفل قرمز (C)

2.کلک بروکلی (آهن) + گوجه (C)

3.نخود سیاه (آهن) + کلم (C)

4.کلم برگ (آهن) + پرتقال (C)

5.عدس (آهن) + جوانه کلم بروکسل (C)

6.شکلات تلخ (آهن) + توت فرنگی (C)

دو روش موثر هنگام خوردن غذا

  1. از ظروف آهنی برای پخت و پز استفاده کنید

این روش هنگام پختن مواد ترش و اسیدی مثل گوجه بسیار کارآمد است. تحقیقی نشان داد سس اسپاگتی زمانی که در ظرف آهنی آماده شود، منجر به جذب آهن بیشتری در بدن می‌شود.

  1. به ترکیبات خوراکی خاصی توجه کنید

تانن موجود در چای و قهوه و کلسیم در فرآیند جذب آهن مشکل ایجاد می‌کند. بنابراین قبل از خوردن غذاهای آهن‌دار از مصرف مواد غذایی دارای تانن و کلسیم بپرهیزید.

6 خوراکی که مانع جذب آهن میشوند:

۱. چای سیاه و دم نوش های گیاهی می توانند ۵۰ تا ۷۰ درصد مانع جذب آهن شوند. اگر قادر به کنار گذاشتن چای نیستید، فقط آن را بین وعده های غذایی، و نه همراه با غذا، مصرف کنید.

۲. قهوه هم همانند چای، نوشیدنی دیگری است که می تواند موجب اختلال در جذب آهن بدن شود. از آنجائیکه قهوه و چای حاوی پلی فنول هستند به طور مستقیم در ممانعت از جذب‌آهن نقش دارند.

۳. کاکائو هم طبق مطالعات اخیر می تواند تا حدود ۷۱ درصد مانع از جذب اهن شود. از اینرو در صورت ابتلا به کم خونی، میزان شکلات مصرفی تان را کاهش دهید.

۴. پروتئین های سویا و یا حتی محصولات سویا هم به طریقی مانع از جذب آهن می شوند چرا که سویا حاوی اسیدی موسوم به فیتات است. این اسید تمایل به پیوند با آهن دارد و از اینرو مانع از جذب آهن توسط بدن می شود.

۵. مواد خوراکی غنی از کلسیم نظیر شیر و سایر محصولات لبنی هم به بازدارنده های جذب آهن معروف هستند. افراد مبتلا به کم خونی باید در مصرف ماست، پنیر، کشک اعتدال را رعایت کنند.

۶. تخم مرغ هم حاوی پروتئینی است که با آهن پیوند خورده و مانع از جذب آن توسط بدن می شود.

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *