بیماری های شایع فصل تابستان و راه های مقابله با آن
تابستان یکی از گرم ترین فصول سال است که بیماری های مختلفی در آن شیوع پیدا می کنند.در زیر به برخی از شایع ترین بیماری ها و راه های مقابله با آن اشاره شده است.
گرما زدگی
حرارت زیاد فصل تابستان میتواند مکانیسم تعادلی املاح بدن را به هم زده و به گرمازدگی منجر شود. گرمازدگی میتواند هم روی مغز و هم روی قلب تاثیر منفی داشته باشد. در این حالت فشارخون افت کرده و باعث میشود قلب شدیدتر کار کرده تا بتواند افت فشارخون را جبران کند. اگر گرمازدگی بهموقع درمان نشود ممکن است وخیم شده و حیات بیمار را به خطر بیندازد.
پیشگیری:
برای جلوگیری از گرما زدگی مصرف مایعات را افزایش دهید. اگر کار مهمی ندارید از ساعت 10 صبح تا 3 بعدازظهر از خانه خارج نشوید. از فعالیت زیاد در زیر نور آفتاب بهشدت پرهیز کنید. اگر متوجه افزایش درجه حرارت بدن خود شدید سریع به یک محل خنک با تهویه مناسب رفته و آب خنک بنوشید. استفاده از دوش آب سرد و پاشویه نیز می تواند در جلوگیری از گرمازدگی بسیار موثر باشد.
*متخصصان طب سنتی معتقدند که مصرف شربت سکنجبین برای رهایی از گرمازدگی بسیار مفید است.
خشکی، آلرژی و عفونتهای چشمی
گرمای تابستان میتواند عوارض فراوانی برای چشمان شما به همراه داشته باشد. شایعترین آن خشکی، آلرژی و عفونتهای چشمی است. حرارت بالا و رطوبت، رشد باکتریها را تسهیل میکند. همچنین در تابستان معمولا گرد و خاک زیادی در هوا وجود دارد و میتواند خطر ابتلا به عفونتهای چشمی را افزایش دهد، در نتیجه باید از چشمان خود در برابر سوزش و التهاب حفاظت کنید.
برای این منظور توصیه می شود وقتی بیرون از منزل هستید حتما از عینک استفاده کنید. با دستان نشسته به هیچعنوان چشمان خود را نمالید. حتما به چشمان خود آب خنک بپاشید یا از اشک مصنوعی استفاده کنید. اگر مشکلتان حل نشد در اولین فرصت به چشمپزشک مراجعه کنید چون در این شرایط خوددرمانی ممکن است عواقب خطرناکی به دنبال داشته باشد.
مشکلات پوستی
یکی دیگر از مشکلات فصل تابستان بروز مشکلات پوستی می باشد که در زیر به شایع ترین آن ها اشاره شده است.
جوش و آکنه
در فصل تابستان و روزهای گرم سال، به دلیل افزایش میزان ترشح بیشتر غدد عرق و افزایش تعریق، پوست بیشتر مستعد جوش زدن میشود زیرا هم احتمال بسته شدن دهانه خروجی عرق و چربی بیشتر است و هم محیط برای رشد میکروب مولد جوش مساعدتر میشود. به همین دلیل خیلی از افراد در فصل تابستان از تشدید جوشهای صورت و بدن خود شکایت دارند.
آفتاب، جوش را تشدید میکند
به علت اینکه در فصول گرم سال شدت نور آفتاب بیشتر میشود و بیشتر افراد نیز در این فصول بیشتر در فضای باز تردد یا فعالیت میکنند و پوستشان در معرض آفتاب قرار میگیرد، اتفاقهایی میافتد که به نفع تشدید جوش است؛ مثلا ممکن است افراد به منظور مراقبت پوست از آفتاب به میزان بیشتری ضدآفتاب بزنند و بهخصوص اگر پوست آنها چرب باشد و ضدآفتاب آنها بدون چربی نباشد، باعث بسته شدن دهانه منافذ پوست و تشدید جوش میشود بنابراین به افرادی که مبتلا به جوش هستند یا پوست چربی دارند، توصیه میشود در فصول گرم سال روزانه ۳-۲ بار صورت خود را با آب خنک و صابون بشویند و اگر از ضدآفتاب استفاده میکنند، حتما از نوع بدون چربی آن باشدو نیز روزانه از شربت انار، آب غوره و آبلیمو استفاده کنند.