ترشحات پشت حلق چیست؟

 

ترشحات پشت حلق مشکلی است که همه ما بارها به آن مبتلا شده ایم و گاهی به طور طولانی مدت از آن رنج می بریم. این موضوع باعث می شود که در مهمانی ها، جلسات مهم کاری و هر مکان عمومی که نیاز به برقراری سکوت است، به صورت مکرر سرفه کنیم یا صدای خود را صاف کنیم.

اگردرروند طبیعی تولید ترشحات در حفره بینی،   دهان و حلق اختلالی ایجاد گردد به طوری که یا ترشحات تولید شده زیاد باشد و یا این ترشحات به صورت طبیعی دفع نشوند، احساس ترشحات پشت حلق ایجاد می شود. حلق به سه قسمت اصلی تقسیم می شود و عامل ایجاد ترشح در هرکدام با دیگری می تواند متفاوت باشد.

علل ایجاد ترشحات پشت حلق چیست؟

*بیماریها ، عفونت های دستگاه تنفسی ،سرماخوردگی، آنفلوانزا، برونشیت، و التهاب لوزه ها علل اصلی تولید بیش از حد موکوس (ترشح لغزنده مخاطی ) می باشند.

*یکی دیگر ازعلل شایع آن محرک های استنشاقی در جاهایی که گرد و غبار ، دود زیاد ، آلودگیهای صنعتی وشغلی وجود دارد می باشد.

*آلرژی های غذایی نیز می تواند در افزایش ضخامت موکوس و تخلیه بد آن موثر باشد.

علائم این عارضه:

 1-‌ جمع شدن خلط زیاد در ناحیه گلو به ویژه هنگام برخاستن از خواب صبح.

2- احساس حالت تهوع در اکثر اوقات روزانه.

3- ریختن مکرر خلط در گلو که باعث می‌گردد هر چند دقیقه به چند دقیقه به وسیله آب دهان آن را خارج نمایم.

روش های غلبه بر ترشحات پشت حلق

  • تخلیه ی مرتب بینی
  • شست و شو بینی با آب نمک و غرغره با آب نمک
  • محدود کردن مصرف برخی ادویه ها نظیر فلفل قرمز و ادویه هایی مانند ادویه کاری
  • کنترل سطح استروژن چرا که زیادی استروژن در خون موجب تحریک مخاط بینی و ترشح بیشتر مخاط می شود.(استروژن می تواند با مصرف داروهای ضد بارداری و… افزایش یابد.)
  • حفظ آرامش و کنترل استرس
  • نوشیدن مایعات فراوان
  • انجام بُخور با گیاهانی مانند بابونه, مرزنجوش, اسطوخودوس, آویشن و …

توجه داشته باشید که آنچه شما گاهی از آن به عنوان ترشح پشت حلق یاد می کنید در حقیقت بازگشت غذا به مری یا همان سوزش سردل است. بازگشت غذا به مری درست علایمی شبیه به ترشح پشت حلق ایجاد می کند که باید به آن توجه کرد.

دمنوش های گیاهی

آویشن

آویشن گیاهی است علفی که قسمت مورد استفاده‌ی آن گل و به ویژه برگ‌های آن است. مصرف خوراکی آویشن دارای اثر خلط آور و ضد سرفه‌می باشد.

برای تهیه دمنوش گیاه آویشن می توانید مقداری برگ آویشن را در قوری به مدت چند دقیقه دم کنید. می توانید آن را با عسل یا نبات شرین کنید ویا چند قطره آب لیموی تازه به آن اضافه کنید.

می توانید هنگام  دم کشیدن به آن  لیمو عمانی نیز اضافه کنید .

برای استفاده از این گیاه در دوره بارداری و شیر دهی بهتر است مصرف با نسخه‌ی پزشک صورت گیرد.

گیاه پنیرک

پنیرک گیاهی است علفی ، پایا و چند ساله که قسمت مورد استفاده آن برگ و گل می‌باشد.

طبیعت این گیاه معتدل و تا حدودی سرد و تر است.

 دم کرده گل های گیاه پنیرک ضد سرفه است. هم چنین به عنوان برطرف کننده تورم دهان و گلو مصرف می شود و خلط آور می باشد.برای تهیه دمنوش آن می توانید یک قاشق غذا خوری گل پنیرک را در یک قوری ریخته و آب با دمای ۸۰ درجه سانتی گراد روی آن بریزید و اجازه دهید که به مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد.

موارد منع مصرف:

 افرادی که سابقه آلرژی به گیاهان دارویی دارند باید در مصرف پنیرک احتیاط نمایند.

 بیماران مبتلا به دیابت و یا افرادی که بدنشان به تغییرات قند خون حساسیت نشان می دهد، باید با توجه بیشتری این گیاه را مصرف نمایند، زیرا ممکن است سبب کاهش قند خون گردد.

مریم گلی

مریم گلی گیاهی است چند ساله و علفی که از نظر طب سنتی طبعی گرم دارد.

این گیاه خواص زیادی داشته و دمنوش آن خلط آور می باشد.

برای تهیه دمنوش آن می توانید دو قاشق غذاخوری برگ مریم گلی را در قوری ریخته و آب با دمای ۷۰ یا ۸۰ درجه به آن اضافه کرده و اجازه دهید به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه دم بکشد. این دمنوش تلخ می باشد پس در صورت تمایل به شیرین کردن آن می توانید از نبات یا عسل استفاده کنید.

موارد منع مصرف:

نوشیدن این دمنوش در دوران بارداری و شیردهی منع شده است همچنین ممکن است مصرف زیاد مریم گلی در مدت طولانی موجب افزایش ضربان قلب یا تشنج ‌شود در ضمن مصرف این دمنوش برای افراد دارای فشار خون بالا توصیه نمی شود.

 

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *