دلایل احساس درد در دست چپ

%d8%af%d8%b3%d8%aa-%da%86%d9%be

درد دست چپ اگرچه همیشه هم خطرناک نیست، اما اغلب درد یا احساس سنگینی در قفسه ی سینه همراه با درد دست چپ، نیازمند توجه ویژه است تا مشخص شود که مرتبط با مشکلی جدی تر است یا خیر.

درد در دست چپ می‌تواند یک عارضه حاد یا مزمن باشد. در برخی افراد، درد مقطعی است، و در برخی دیگر این درد پیشرونده و ناتوان کننده است. هر کسی ممکن است دچار درد دست چپ شود، با این حال این مشکل در بین زنانِ حدوداً چهل ساله شایع‌تر است. این درد در برخی افراد ملایم و مبهم است، در حالیکه برخی دیگر از افراد نوع برق‌آسا و شدید آن را تجربه می‌کنند. درد می‌تواند هر بخشی از دست و یا کل آن را، از نوک انگشتان گرفته تا شانه، درگیر کند.

به طور کلی موارد زیر را می توان به عنوان عامل درد دست چپ نلم برد:

۱- حمله قلبی :سکته قلبی یا حمله قلبی زمانی رخ می‌دهد که عضلات قلب به خاطر مشکل گردش خون از اکسیژن محروم شده و در نتیجه سلول‌های عضله قلب می‌میرند. این مشکل می‌تواند ناشی از وجود یک لخته خونی در یکی از سرخرگ‌های قلب یا یک اسپاسم یا تنگی شدید این سرخرگ‌ها باشد. حمله قلبی که امکان رخ دادن آن هم در طول فعالیت شدید و هم در حال استراحت وجود دارد، می‌تواند ناشی از استرس‌های هیجانی نیز باشد. مهمترین علامت حمله قلبی درد سینه است، که می‌تواند به دست چپ، کمر، فک یا گلو منتشر شود. درد سینه به شکل یک درد فشاری یا سنگین در زیر قفسه سینه احساس می‌شود. این درد می‌تواند با تعریق، سرگیجه، حالت تهوع و استفراغ همراه باشد.

2- آنژین :آنژین پکتوریس (درد سینه) یا آنژین یکی از علائم بارز بیماری عروق کرونری است، که اغلب به صورت یک ناراحتی در سینه یا احساس سنگینی در قفسه سینه تجربه می‌شود. همچنین، این درد ممکن است به شکل احساس فشار، سوزش قلب، سنگینی، پر بودن یا درد ناشی از کاهش جریان خون و اکسیژن به قلب بروز کند. درد یا ناراحتی، اگرچه اغلب در سینه احساس می‌شود، اما ممکن است به قسمت بالای شکم (که اغلب با سوءهاضمه اشتباه گرفته می‌شود)، شانه چپ، دست چپ، گردن، فک و کمر نیز منتشر شود.

3- استرس یا وحشت: استرس باعث بیماری های جدی و خطرناک بسیاری می شود و فرد را در موقعیت های پرخطر همچون ناراحتی های قلبی، سرطان، بیماری های تنفسی، تصادف، بیماری های کبد و حتی خودکشی قرار می دهد. یکی از پیامدهای استرس گرفتگی عضلات و همچنین درد در سمت چپ قفسه سینه،گردن و دست چپ  می باشد.

4- فعالیت بدنی بیش از اندازه و آسیب‌های فیزیکی: درد دستی که با تکان دادن یا فشار بر ناحیه‌ی دردناک ایجاد شود، معمولاً کمتر به مشکلات قلبی مربوط است. بعضی فعالیت‌های ساده مانند بلند کردن وزنه یا جابه جایی اثاثیه‌های سنگین، می‌تواند باعث کشیدگی یا التهاب در عضله یا مفصل شود. دردهایی که مرتبط با این گونه آسیب‌ها هستند، می‌توانند اغلب با تکان دادن یا کمی فشار به ناحیه‌ی مورد نظر دوباره ایجاد شوند. درد دست می‌تواند با تحت فشار قرار گرفتن عصب در گردن هم به وجود بیاید و تکان دادن گردن باعث می‌شود درد دوباره ایجاد شود. دردی که مرتبط با قلب است، معمولاً با تکان دادن دست ایجاد نمی‌شود.

5- مشکل گردش خون: اگر گردش خون نامناسب باشد، کرختی در دست ها و پاها بیشتر از سایر قسمت ها قابل مشاهده است. وقتی جریان خون به راحتی معمول صورت نگیرد، ممکن است انواع گوناگون ناراحتی ها را تجربه کنید. ضربان و تپش در دست ، یعنی احساس ضربات مکرر و ریتمیک در بازوها همراه با گزگز شدن یا گرفتگی عضله می تواند یکی از این علائم باشد. این ضربان ها در دست ممکن است با سوزش هم همراه باشد. نیازی به گفتن نیست که مشکل گردش خون اغلب ناخوشایند و آزاردهنده است.

6- قرار گرفتن بدن در وضعیت نامناسب در حین خواب  : بسیاری از ما هنگامی که می خوابیم به حالت خوابیدن توجه نمی کنیم و همین مساله باعث میشود تا در دراز مدت دچار مشکلاتی از قبیل کمردرد، زانو درد، گردن درد و همچنین درد دست بشویم.

7- عوارض جانبی داروها:داروهای مختلف دارای طیف گسترده ای از عوارض جانبی می باشند.چنانچه داروی خاصی مصرف می کنید درد و لرزش دست شما می تواند از عوارض جانبی آن دارو باشد.

درمان درد دست وابسته به دلیل و منشا درد و تشخیص مناسب می باشد.

123

چه نوع دردی را جدی بگیریم؟

باید به دردی که با فعالیت، شدید‌تر می‌شود و با استراحت آرام می‌شود، توجه ویژه‌ی پزشکی نمود زیرا نشان دهنده‌ی مشکلات قلبی است. مخصوصاً اگر درد عمیق باشد و نسبت به لمس حساس نباشد. دردی که به طور ناگهانی هنگام استراحت ایجاد می‌شود نیز می‌تواند نشان دهنده‌ی شرایط نامطلوب قلبی باشد. در انتها، اگر درد دست چپ همراه با درد قفسه‌ی سینه، حالت تهوع، استفراغ، سرگیجه، از حال رفتن، تنگی نفس، تعریق غیر عادی، نفخ شکم و یا خس خس سینه باشد، حتماً آن را جدی گرفته و با اورژانس تماس بگیرید.

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *