دلایل شیوع سرطان
1)تشخیص ندادن قطعی بیماری:
در گذشته درصد عمده ای از مردم به علت سرطان فوت می کردند بدون این که بیماری آن ها تشخیص داده شود. در صورتی که در حال حاضر در کشورهای پیشرفته فقط ۵ درصد موارد سرطان بدون تشخیص باقی می ماند و ۹۵ درصد موارد سرطان منجر به بهبودی یا فوت تشخیص داده می شود.
2)افزایش مواد شیمیایی:
طبق آمارهای ۱۰۰ سال قبل فقط ۵۰۰ نوع ماده شیمیایی وجود داشت، در صورتی که در حال حاضر ۵۰۰ میلیون ماده شیمیایی در جهان وجود دارد که از داروها تا سموم شیمیایی دفع آفات نباتی را شامل می شود، نکته این جاست که بیشتر این مواد شیمیایی سرطان زا و بیماری زاست.
3)افزایش استفاده از کود شیمیایی:
در ۱۰۰ سال گذشته، بشر کود شیمیایی در اختیار نداشت و تمام محصولات زراعی به شیوه ارگانیک تهیه می شد. اما سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که سالانه میلیاردها تن کود شیمیایی به خاک و آب مزارع افزوده می شود که در واقع سمومی است که از طریق غذا، هوا و آب آلوده ای که این سموم را جذب کرده است وارد بدن انسان می شود.
بیشتر این کودها عامل بروز انواع سرطان در بشر است و طبق آمارها هر کیسه کود شیمیایی که در بازار به فروش می رسد، حداقل باعث بروز یک مورد سرطان می شود.
4)افزایش مصرف داروها:
در گذشته برای درمان بیماری ها به تعداد انگشتان یک دست دارو وجود نداشت اما امروزه برای هر بیماری کوچکی ده ها داروی مختلف وجود دارد که به مصرف می رسد.
به غیر از عوارض مستقیم و غیرمستقیم این داروها بر سلامت بدن، بیشتر این داروها سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کند و ضعف سیستم ایمنی بدن یکی از عوامل مستقیم و غیرمستقیم افزایش بیماری های غیرواگیر ازجمله سرطان است.
5)آسفالت:
در گذشته آسفالت وجود نداشت. درصورتی که بشر امروز برای سهولت تردد و حمل و نقل سریع میلیاردها تن آسفالت و قیر را در جاده ها ریخته است. بدون شک آسفالت و قیر سرطان زاست و از همه بدتر روی این آسفالت روزانه میلیون ها تن رنگ شیمیایی برای خط کشی و موارد دیگر می ریزند.
ترکیب این رنگ ها با قیر، افزایش تردد در خیابان ها، افزایش درجه حرارت و افزایش وسایل نقلیه باعث بروز سرطان های مختلفی در دنیا شده است. به گفته دکتر آزاده این آلودگی ها آمار سرطان ریه را نسبت به ۱۰۰ سال گذشته به بیش از هزار برابر افزایش داده است.
6)نبود تحرک بدنی:
در گذشته مردم روزانه حداقل چند کیلومتر پیاده روی می کردند. به همین دلیل تعداد بسیار کمی چاق بودند و بیشتر افراد لاغر بودند در صورتی که در حال حاضر این نسبت معکوس شده و تعداد افراد چاق بیش از افراد لاغر است.
7)رژیم غذایی نادرست:
نتایج مطالعات نشان می دهد، دومین علت بروز بیماری های واگیر در بشر، تغذیه نامناسب است. ریشه بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های قلبی و دیابت تغذیه نامناسب است و ۴۰ درصد سرطان ها به همین علت بروز پیدا می کند.
در گذشته مردم از غذاهایی که خودشان در منزل تهیه می کردند، استفاده می کردند و از غذاهای آماده که برای تهیه آن از مواد شیمیایی و نگهدارنده استفاده می شود، خبری نبود.
در صورتی که در حال حاضر بیش از ۵۰ ماده شیمیایی وجود دارد که فقط ۵۰ نوع آن کم ضرر است و بقیه این مواد که به کنسرو، کالباس، سوسیس و… اضافه می شود بدون شک بیماری زا و سرطان زاست.
در حال حاضر گوشت های فرآوری شده بیش از هر زمان دیگری در دسترس مردم است و همین امر به افزایش موارد سرطان به ویژه سرطان های دستگاه گوارش انجامیده است.
8)آب آلوده:
در گذشته مردم از آب تمیز و صاف و عاری از آلودگی استفاده می کردند اما هم اکنون بشر با دست خود آب، خاک و محیط زیست را آلوده کرده است و این آلودگی را وارد بدن خود می کند.
یکی از عوامل قطعی بروز بیماری های غیرواگیر در سراسر دنیا، آب آلوده است. این مسئله زمانی که آب های زیرزمینی نزدیک به خاک است تشدید می شود.
به عنوان مثال در شمال کشور که سرطان دستگاه گوارش فوقانی شیوع بسیار زیادی دارد، به علت مجاورت آب های زیرزمینی به خاک شاهد آلودگی آب به نیترات، سموم، کودهای شیمیایی و… هستیم.
نیترات که فقط یکی از این مواد سمی است ۳۰۰ برابر اثر سرطان زایی به نسبت پایه مواد شیمیایی مضر دیگر دارد. این ماده در بدن به نیتروزامین که یکی از سموم مهلک بشری است تبدیل می شود و یکی از عوامل قطعی در بروز سرطان معده معرفی شده است.
۱۰۰ سال قبل بشر تقریبا نمی دانست استرس چیست اما امروزه می دانیم که استرس هضم و جذب مواد غذایی را مختل و در فعالیت های بدن به ویژه ترشح آنزیم ها و هورمون ها اختلال ایجاد می کند و بدن قدرت مقابله با هر نوع بیماری واگیر یا غیرواگیر را از دست می دهد.
9)دخانیات:
دخانیات مهم ترین عامل مرگ انسان در طول تاریخ بوده است. دکتر آزاده با بیان این که در طبیعت هیچ موجودی با دست خود، چیزی درست نمی کند که به مرگش بینجامد می گوید: بشر که در ۱۰۰ سال گذشته توانسته شانس بقای خود را ۳ برابر افزایش دهد، با روآوردن به الکل، سیگار و مواد غذایی خطرناک و مضر، مقدمات ابتلا به بیماری و مرگ خود را فراهم آورده است.
طبق آمارها از هر ۶ نفر در دنیا یک نفر سیگار می کشد و به این ترتیب یک میلیارد نفر در جهان سیگار می کشند. هم چنین روزانه ۲۰ میلیارد نخ سیگار دود می شود و هر ۱۰ ثانیه یک نفر به علت بیماری های ناشی از مصرف سیگار می میرد.
۳۰ درصد مرگ و میر ناشی از سرطان به علت مصرف سیگار است و بیش از ۸۰ درصد سرطان های ریه که یکی از بدترین انواع سرطان هاست، به علت مصرف سیگار رخ می دهد.
هم اکنون در تمامی کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه مبارزه با دخانیات اولین هدف سیاست گذاری توسط دولت ها و سازمان ها از سوی سازمان بهداشت جهانی معرفی شده است.
این کار به علت نفوذ کارتل های عظیم تجارت سیگار توسط سیستم های حاکمیتی در هیچ کجای دنیا مقدور نیست و فرهنگ سازی بهترین و اساسی ترین راهکار برای مبارزه با سیگار محسوب می شود.
حدود 5 میلیون و 300 هزار نفر سیگاری در کشور داریم که اگر قلیانی ها را هم اضافه کنیم حدود 10 میلیون نفر می شوند. همچنین مصرف مواد مخدر مثل تریاک، هروئین، کراک و مصرف الکل در ایجاد سرطانهای معده، حنجره ومثانه نقش دارند.
10) افزایش متوسط سن جمعیت:
هر چه سن بیشتر شود با توجه به تغییرات سلولی و تغییرات ژنی، احتمال ابتلا به سرطان نیز افزایش می یابد.افزایش سن از عوامل موثر در بروز سرطان است، متوسط سن در اوایل انقلاب 59 بوده که اکنون به 73 تا 74 سال رسیده است.
در حال حاضر جمعیت بالای 60 سال ما در کشور که سن سرطان تلقی میشود 8.6 درصد است. اگر این میزان به 11 درصد برسد ما با پیری جمعیت و در نتیجه افزایش سرطان در کشور مواجه میشویم.
11)بیماریهای عفونی:
بر اساس مطالعه محققان ۴ نوع بیماری عفونی منشاء بسیاری از سرطان ها شناخته شده است که شامل ویروس پاپیلومای انسانی، هلیکو باکترپیلوری و هپاتیت B وC است.
این عفونت ها در واقع عامل ایجاد یک میلیون و ۹۰۰ هزار مورد از سرطان های گردنه رحم، روده و کبد است و بیشترین موارد ابتلا در کشورهای در حال توسعه گزارش می شود.
طبق تحقیقات ابتلا به عفونت ویروسی باکتریایی و انگلی یکی از عمده ترین دلایل بروز سرطان در دنیاست، شایع ترین نوع سرطان ناشی از بیماری های عفونی در زنان، سرطان دهانه رحم و در مردان، سرطان های کبد و روده است.
در کشورهای توسعه یافته عفونت ۷ درصد علل بروز سرطان را تشکیل می دهد اما در کشورهای در حال توسعه نقش آن ۲۶ درصد است.
ویروس پاپیلومای انسانی یا HPV در ۱۰۰ درصد موارد در بروز سرطان دهانه رحم نقش دارد.
هلیکوباکتر پیلوری یا HP تا ۶۰ تا ۷۰ درصد موارد از دلایل بروز سرطان معده است و در ۸۰ درصد موارد سرطان کبد ناشی از ویروس های هپاتیت B وC است.
نکاتی مهم درباره سرطان
۱) هر شخص دارای سلول های سرطانی در بدن خود است .این سلول های سرطانی در آزمایشهای استاندارد خود را نشان نمی دهند تا آنکه به مقدار چند میلیارد سلول افزایش یابند. زمانی که پزشکان به اشخاص مبتلا به سرطان اعلام می کنند که دیگر در بدن آنها سلول سرطانی وجود ندارد ، این حالت فقط بدان معناست که آزمایشها دیگر قادر به ردیابی و پیدا کردن سلولهای سرطانی نیست زیرا آن سلول ها به مقدار قابل رد یابی شدن در بدن وجود ندارند.
۲) سلولهای سرطانی بین شش تا ده مرتبه در دوره زندگی یک انسان پیدا می شوند.
۳) زمانی که سیستم ایمنی انسان قوی باشد سلولهای سرطانی از بین می روند و از ایجاد تومور سرطانی جلوگیری می شود.
۴) زمانی که شخص بیماری سرطان دارد نشانه آنست که وی دارای کاستیهای تغذیه ای شده است . این کاستی ممکن است منشاء ژنتیک ، محیطی ، غذا ها و عواملی درشیوه زندگی باشد.
۵)برای غلبه بر کاستی های متعدد تغذیه ای ، تغییر در رژیم غذایی شامل اضافه کردن بعضی مخلفات غذا یی ، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
۶)شیمی درمانی ضمن آنکه باعث مسموم کردن فوری سلول های سرطان است که سریع رشد می کند ، سلول های سالم بدن درمغز استخوان و دیواره روده ها و غیره را که سریع رشد می کند نیز از بین می برد و می تواند سبب ضایعه عضو بدن مثل کبد ، کلیه ها و قلب و ریه ها و غیره شود.
۷)پرتوگیری ضمن آنگه سلولهای سرطانی را نابود می کند سلولهای سالم را نیز می سوزاند، ضایع می کند و باعث تخریب آنها می شود.
۸)درمان اولیه بیماری سرطان با شیمی درمانی و پرتو درمانی غالبا اندازه تومور را کاهش می دهد . با این وصف شیمی درمانی و پرتو درمانی دراز مدت به نابودی بیشتر تومور سرطان منتج نمی شود.
۹)زمانی که بدن تحت تاثیر مسمومیت ناشی از شیمی درمانی و پرتو درمانی قرار می گیرد سیستم ایمنی در معرض خطر و نابودی واقع می شود بنا براین شخص ممکن است مقاومت خود را در برابر انواع مختلف عفونتها و پیچیدگیهای ناشی از آن از دست بدهد.
۱۰) شیمی درمانی و پرتو درمانی می تواند باعث جهش ژنتیکی سلولهای سرطانی گردد و مقاوم و پایدار شود ونابود کردن آن مشکل خواهد شد جراحی می تواند باعث گسترش سلول های سرطانی به دیگر نقاط بدن شود.
۱۱)یک راه موثر مبارزه با سرطان غذا نرساندن به سلولهای سرطانی است .. عدم رساندن مواد غذ ایی مورد نیاز سلول برای جلوگیری از افزایش و چند برابر شدن تعداد سلولها است .
درمان سرطان
درمان موثر برای سرطان تغییر کامل در رژیم غذایی و حذف کامل تمامی منابع محیط زیستی عوامل سرطانزا همچون سیگار کشیدن و مواد شیمیایی سرطانزا در هوا، آب و غذا میباشد.
اخیراً عموم مردم علاقۀ خاص و زیادی به این مفهوم پیدا کردهاند که رژیم غذایی نه فقط یک عامل کوچک، بلکه عامل مهمی در بروز و پیشگیری از سرطان است. از این بیماری میتوان توسط برنامههای غذایی که شامل «غذاهای طبیعی» و استفاده از مکملهای ویتامینی میشود پیشگیری و حتی آن را درمان کرد.
در نخستین گام، بیمار باید بدن خود را از طریق رفع کامل یبوست و فعال کردن تمامی اندامهای دفعی بدن، یعنی پوست، ریهها، کبد، کلیهها و رودهها تمیز کند.
بیمار باید از تنقیه برای تمیز کردن روده بزرگ خود استفاده کند. برای چهار تا پنج روز نخست، بیمار باید فقط از میوههای آبداری همچون پرتغال، گریپ فروت، لیموترش، سیب، هلو، گلابی، آناناس و گوجه فرنگی مصرف کند. عصاره سبزیجات به ویژه آب هویج نیز میتواند مفید و موثر باشد.
بعد از چند روز غذایی تماماً میوه، بیمار میتواند از یک رژیم غذایی قلیایی استفاده کند. این رژیم غذایی شامل مصرف ١٠٠ درصد غذاهای طبیعی غذاهای طبیعی، با تاکید بر میوهها و سبزیجات خام به ویژه هویج، سبزیجات برگدار سبز، کلم، پیاز، سیر، خیار، مارچوبه، چغندر و گوجه فرنگی میباشد.
با مصرف بادام، ارزن، دانههای کنجد، دانههای جوانه زده شده و غلات میتوان پروتئین با کیفیت بالا را به این رژیم غذایی اضافه کرد.