راه های شناخت همسر
مقدمه:
متأسفانه در جامعه ی ما ، در برخی موارد دختران و پسران بدون مطالعه و آگاهی کافی با برخورداری از احساس و ذوق منهای دقت در ابعاد گوناگون اخلاقی ، جسمی و روانی با یکدیگر ازدواج می کنند. پس از ازدواج نیز به دلیل عدم آگاهی، به این مشکلات دامن می زنند.
شناخت یا به واسطه رفت و آمد و پرسش های مستقیم حاصل می گردد و یا از طریق دیگر آشنایان. توجه داشته باشید دوستان فرد ، گاه برخی حقایق را پنهان می کنند.
پس شاید بهتر باشد در بعضی مواقع به طور غیر مستقیم به پاسخ برسید . در مجموع شما بایستی در مورد خلق و خو، افکار، عقاید، خواسته ها، عادات، دیدگاه ها، حساسیت ها، نوع برخوردها، توانایی های ارتباطی و… شناخت پیدا کنید.
راه های شناخت همسر:
1-نسبت به سلامت جسمانی و روانی طرف مقابل اطمینان حاصل کنید . به خاطر بسپارید که سلامت جسمانی و روانی و عدم گرایش به مواد مخدر یکی از فاکتورهای مهم درانتخاب همسر است.
بنابر این پیش از تصمیم گیری درباره ی ازدواج ، در مورد نکات مذکور اطمینان حاصل کنید. مسلماً شریکی وابسته به مواد مخدر و یا دارای بیماری خاص جسمانی، آینده مبهمی را رقم می زند.
2-درباره خانواده ی فرد مورد نظر تحقیق کنید. آنها را بیشتر بشناسید. با فرهنگ و باورهای آنها آشنا شوید . رابطه فرد مذکور را با والدین ، خواهران و برادرانش جویا شوید. بررسی کنید که تعهد وی در قبال این افراد چگونه است و در آینده چه تعهداتی نسبت به آنها دارد و تأثیر این موضوع بر زندگی شما چگونه خواهد بود نسبت به احساس خانواده در مورد این ازدواج واقف باشید.
3- همسراحتمالی خود را در موقعیت های مختلف بررسی کنید. هر چه بیشتر در شرایط متفاوت و متعددی همسر احتمالی خود را ملاقات کرده و مورد مشاهده قرار دهید، نشانه های بیشتری از طرز برخورد او با مردم و در موقعیت های مختلف خواهید یافت.
4-شناخت دوستان و معاشران او :
محال است انسان با کسی دوست شود که مشترکاتی با او نداشته باشد …پس از راه شناخت دوستان می توانید او را هم بشناسید.
5-کسب اطلاع از گذشته او:
ممکن است مسائلی باشد که دانستن آنها در انتخاب و تصمیم گیری شما نقش مهمی داشته باشد .پس بهتر است درباره گذشته او نیز قدری آگاهی پیدا کنید.
6-طرز برخورد فرد را در موقعیت های بحرانی و در برابر مادیات بشناسید.
نظریه طب سنتی در انتخاب همسر:
مزاج شناسی از مهمترین مبانی طب سنتی محسوب میشود و اطلاع از آن موجب برکات بسیاری در عرصه زندگی و سلامت میشود. یکی از عرصه هایی که این فن، کارآیی خود را نشان میدهد، بحث انتخاب همسر و همچنین در زندگی زناشویی و تنظیم خانواده است.
بطور کلی حالت مطلوب آن است که مزاج مرد از مزاج زن گرمتر باشد و حالت نامطلوب آن است که تفاوت بین زوجین از لحاظ مزاجی زیاد باشد. (مثلا مرد خیلی گرم و زن خیلی سرد باشد).
طب سنتی معتقد است که افراد با مزاج های گوناگون دارای توانایی ها و ویژگی های متفاوت جسمی و ذهنی هستند. طب سنتی این ویژگی ها را تحت قواعد مزاج شناسی، بصورتی قانونمند تحلیل کرده و طبقه بندی میکند. مثلا در میزان احساساتی بودن، بداخلاق بودن، آینده نگر بودن، جزء نگر یا کل نگر بودن، ترسو یا شجاع بودن، فرز یا کند بودن، باهوش یا کم هوش بودن، سرمایی یا گرمایی بودن، پسر زا یا دختر زا بودن، آرام یا شلوغ بودن و…..
حالا فرض کنید این زوج بی اطلاع از مبانی تغذیه ای طب سنتی، هر دو، صبحانه چای و پنیر خورده اند (که هردوی این ها از غذاهای سردند) و نهار، زرشک پلو و مرغ (ماشینی) میل کرده اند که همراه آن ، گوجه فرنگی و سیب زمینی سرخ شده و احتمالا دوغ یا نوشابه هم موجود بوده که همگی بدون استثنا سردند … شام هم بر اساس فرهنگ غلط غذایی امروز که به«گرمی و سردی»، اهمیتی نمیدهد، یکی از غذاهای رایج را که اکثرا سرد هستند (مثلا ماکارونی) خورده اند … مرد، جوان و گرم مزاج است و غذاهای سرد آن روز (از لحاظ گرمی و سردی:) اگر حالش را بهتر نکرده باشد بدتر هم نکرده … اما زن که یک فرد سردمزاج و بلغمی است، شب (مزاج شب هم سرد است) از شدت غلبۀ سردی ار حال میرود، و در حالی که مرد سرحال و پر انرژی است، زن نای حرکت کردن هم ندارد! این زن در حالت عادی هم پاسخگوی همسرش نبود حالا این مساله هم اضافه شد.
اما اگر هر دو گرم مزاج یا سرد مزاج بودند، با خوردن غذاهای مشابه، هر دو حالی شبیه به هم پیدا میکردند و نیازهایشان انطباق بیشتری با هم پیدا می کرد .
مزاجشناسی، ابزاری است که قواعدی را در اختیار ما میگذارد که راحت تر و سریعتر به جواب برسیم.
اصل مطلب و خلاصه تمام آنچه میخواهم بگویم این است که:
طب سنتی معتقد است انسان ها دارای مزاج های مختلفی هستند و این اختلاف در مزاج ها، باعث بروز اختلاف در نیازها، استعدادها، توانایی ها، ذهنیت ها و خصوصیات جسمی و ذهنی و … میشود. ( و این به آن معنا نیست که فقط مزاج ها در تعیین این خصوصیات سهیم باشند) … حال بحث ما این است: اگر فکر میکنید که این اختلاف ها و فاصله ها میتواند آنقدر موثر باشد که در کیفیت زندگی اثر محسوس بگذارد، پس مثل هر موضوع تاثیر گذار دیگری که در زندگی وجود دارد، این موضوع نیز اهمیت و جایگاه پیدا میکند و باید در نظر گرفته شود.