رایج‌ترین علل سفیدی موهای ابرو

 

سفید شدن موها علاوه بر ژنتیک دلایل دیگری هم دارد؛ کم‌خونی، کمبود ویتامین B12، کمبود مس و برخی ویتامین‌ها و ریزمغذی‌های دیگر، بیماری ژنتیکی آلبینیسم (در این بیماران فعالیت رنگدانه‌ها دچار اختلال است بنابراین موها، پوست و چشم‌ها رنگدانه ندارند و به رنگ بسیار روشن یا سفید دیده می‌شوند) و گروهی از بیماری‌های خودایمنی مانند ویتیلیگو و آلوپسی آره‌آتا هم باعث سفیدی مو در ناحیه‌ای از بدن می‌شوند.

سفید شدن موها پدیده‌ای طبیعی و وابسته به نژاد و سن است. این پدیده در نژاد سفید از حدود 30 تا 35 سالگی شروع می‌شود و تا 50 سالگی تقریبا نیمی از مردم، نیمی از موهایشان سفید است. در سیاهپوستان این اتفاق 10 سال دیرتر می‌افتد.

علت اصلی سفیدی مو، کاهش سلول‌های رنگدانه‌ای به نام ملانوسیت و کاهش فعالیت آنزیمی به نام تیروزیناز (مسئول تولید رنگدانه مو( است.

سفید شدن موها اغلب در ریش و سبیل، زودتر از موهای سر و بدن ظاهر می‌شود.

سفیدی مو اگر ناشی از کمبود مواد غذایی باشد، معمولا با جبران ماده مغذی تا حد زیادی قابل‌ برگشت است.

اولین تشخیص احتمالی که برای این آقا مطرح می‌شود، آلوپسی آره‌آتاست. در مبتلایان به این بیماری خودایمنی، ابتدا قسمتی از موهای بدن می‌ریزد و بعد از مدتی، دوباره رشد می‌کند ولی این موها دیگر سیاه نیستند. البته می‌توان به بیماری ویتیلیگو یا لک و پیس هم شک کرد. آقای امیر باید با پزشک متخصص در مورد مشکلشان صحبت کنند تا احتمال کمبود مواد مغذی و ابتلا به بیماری‌های خودایمنی رد شود. تاکنون دارویی برای درمان سفیدی مو ساخته نشده و تنها راه برای از بین بردن سفیدی مو رنگ کردن آنهاست ولی احتمال جلوگیری از سفیدی مو و حتی درمان آن از طریق ژن‌درمانی در آینده وجود دارد.

برخی تصور می‌کنند اگر موی سفیدی با موچین خارج شود، به موهای سفید اضافه خواهد شد اما اینگونه نیست. کندن مکرر موها با موچین فقط به ریشه آنها آسیب می‌زند و موها را از حالت نسبتا ظریف به ضخیم تبدیل می‌کند. کندن موهای سفید، جلوی سفیدی مو را نمی‌گیرد زیرا ریشه همچنان سالم و بدون رنگدانه است و موهای جدیدی که می‌رویند،باز هم به رنگ سفید خواهند بود.زبر بودن موها یا رنگ کردن هم آسیبی به رنگدانه‌ها نمی‌زند. بعضی از بیماران درباره پیوند موهای سیاه به منطقه‌ای که موهای سفید در آن رشد کرده سوال می‌کنند. پیوند موهای سر به ابرو روش مناسبی نیست چون ماهیت ریشه مو در این دو قسمت متفاوت است.

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *