علائم کاهش تستوسترون در زنان

1
 

تستوسترون به عنوان هورمون مردانه شناخته شده است که در شکل گیری عضلات قوی، کنترل خشم و تمایل جنسی نقش دارد. اما باید بدانید که زنان نیز این هورمون را دارند. اگرچه بدن زنان به اندازه مردان این هورمون را تولید نمی کند اما همان میزان کمی که تولید می شود بر احساسات و تمایل جنسی آنان نقش دارد. میزان ترشح این هورمون در زنان متفاوت است.
میزان طبیعی آن بین ۱۵تا ۷۰ mg/dl است. چنانچه بدن شما میزان لازم روزانه را ترشح نکند، این امر مسئله‌ساز می‌شود.

از علائم کاهش تستوسترون در بدن زنان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

قدرت عضلانی ضعیف:
پوکی استخوان، بیماری زنان به حساب می آید زیرا پایین بودن استروژن عامل کلیدی در از دست دادن تراکم استخوان است اما نتایج بررسی ها نشان می دهد که پایین بودن میزان تستوسترون، می تواند قدرت عضلانی- اسکلتی را کاهش دهد. برای همین هنگام دست دادن، قدرت دست آن ها ضعیف است. در بیشتر زنان، کمبود استروژن می تواند علت اصلی بروز پوکی استخوان به ویژه پس از یائسگی باشد زیرا میزان هورمون ها به طور چشم گیری افت می کند.

قاعدگی‌های نامرتب

افت ناگهانی هورمون تستوسترون ممکن است باعث قطع قاعدگی شود. این مساله همچنین ممکن است باعث بروز علائم دیگر یائسگی مانند زودرنجی، تحریک‌پذیری و حالت گرگرفتگی شود.

کاهش میل جنسی و آنورگاسمی

در اصطلاح پزشکی نرسیدن به ارگاسم یا اوج لذت جنسی را آنورگاسمی می‌نامند؛ این مشکل نیز یکی از علائم رایج کمبود میزان هورمون تستوسترون است. این ناتوانی در عمل جنسی معمولا به کاهش میل جنسی در خانم‌ها منجر می‌شود. وجود میزان تستوسترون طبیعی در بدن باعث می‌شود تا فرد به طور منظم میل جنسی داشته باشد و در هنگام داشتن رابطه نهایت لذت را ببرد. تحقیقات نشان می‌دهد ترشح اندک هورمون باعث افزایش توانایی زن در ارگاسم می‌شود. تاکنون دارویی برای مقابله با این مشکل برای بانوان ارائه نشده است، البته یکسری داروهایی روانه بازار شده است که هیچ کدام از داروها دارای تاییدیه FDA نمی‌باشد و استفاده از این داروها باعث بروز عوارضی مانند رشد مو می‌شود.

 افسردگی

تحقیقات نشان می‌دهد اگرچه کمبود تستوسترون عامل اصلی افسردگی نیست، اما در بیماری افسردگی تا حدودی دخیل است. طی تحقیقات به عمل آمده از زنان بین ۲۵ تا ۴۶ سال، هرچه میزان هورمون تستوسترون کم باشد، احتمال ابتلای افراد به افسردگی بیشتر است.

 ناتوانی در کاهش وزن

هورمون تستوسترون یکی از هورمون‌های موثر در تشکیل عضله است، به طوری که طی تحقیقات انجام شده از زنان ژاپنی دریافتند، تستوسترون پایین با از دست دادن عضلات همراه است، کمبود این هورمون در بدن باعث غلبه چربی بر عضله می‌شود، که در نتیجه افرادی که دچار کمبود هورمون تستوسترون می‌باشند در کم کردن وزن عاجز و ناتوان هستند.

 احساس خستگی

یکی از نشانه‌های کمبود تستوسترون، خستگی است. احساس خستگی مداوم و  زود خسته شدن در وقت ورزش کردن از علائم کمبود هورمون تستوسترون می‌باشد. طی یک تحقیق و مطالعه در مورد زنان و مردان بیش از ۶۵ سال دریافتند، میزان فعالیت افرادی که دچار کمبود هورمون تستوسترون می‌باشند نسبت به افرادی که دارای میزان تستوسترون طبیعی هستند، قابل مقایسه نیست و این دسته از افراد بسیار زود خسته می‌شوند.

ریزش مو

 ریزش مو عوامل مختلفی دارد؛ از آلودگی هوا گرفته تا تغذیه‌ نامناسب، استرس و… باعث خالی شدن سر می‌شود. یکی از علائم مشهود کمبود تستوسترون همین ریزش مو در خانم‌هاست. زیرا این هورمون حافظ سلامت موها و رویش سالم آنهاست. کمبود شدید این هورمون باعث کم‌مویی و حتی کچلی در خانم‌ها می‌شود.

اختلالات خواب

عوامل زیادی باعث بروز بی خوابی و بدخوابی در زنان می شود.تحقیقات نشان داده اند که افت شدید تستوسترون نیز می تواند منجر به بروز بی نظمی و اختلال در خواب زنان شود.

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *