لیپوساکشن چیست؟

1111

لیپوساکشن یا مکش چربی بدن، در افرادی که چاقی مفرط دارند به عنوان یکی از راه های کاهش چربی مطرح است. در این روش با ایجاد یک شکاف کوچک  ‌در پوست و وارد کردن یک لوله به ضخامت 1 تا 5 میلی متر زیر پوست (منطقه ای که چربیهای ذخیره ای فراوانی در آن وجود دارد) چربیها مکیده شده و از زیر پوست خارج می شوند.

ساکشن در ناحیه شکم ، پهلو ، نواحی مختلف اندام تحتانی همانند قسمت های بیرونی ران ، داخل و یا جلوی ران ، بازو ،ساق پا ،غبغب ، و غیره می تواند انجام شود.

نوع بیهوشی در لیپوساکشن می تواند به صورت عمومی یا موضعی باشد.

اگر قرار است که لیپوساکشن به صورت محدود و با حجم کم انجام شود، بی حسی موضعی کفایت می کند، اما در برخی موارد خصوصا با حجم های بالا ی لیپوساکشن ، بیهوشی عمومی کاربرد دارد.

خطرات و عوارض لیپوساکشن

بافت چربی نیز مانند سایر بافتهای بدن زنده و فعال بوده و رگهای خونی فراوانی دارد. به همین جهت تراشیدن این بافت منجر به ایجاد ضایعات شدید در شبکه رگهای خونی بدن می شود و گاهی بدن هرگز قدرت ترمیم کامل این ضایعات را پیدا نمی کند. در ضمن ممکن است تکه هایی از رگ آسیب دیده در عروق خونی به حرکت درآید و موجب کاهش خونرسانی به اندامهایی مانند قلب و مغز شود که در نهایت سکته قلبی یا مغزی را برای فرد رقم می زند.

از طرف دیگر چون عمل لیپوساکشن با پاره شدن پرده نازک در برگیرنده اعضای داخل شکم همراه است، ممکن است فرد در معرض خطر عفونت شدید قرار گیرد.

چروکیده شدن دائمی پوست ناحیه لیپوساکشن نیز غالبا متعاقب این عمل ایجاد می شود.

ایجاد برجستگی و فرورفتگی  در پوست ممکن است در این عمل انجام شود.

 اما اگر قطر لوله هایی انتخابی باریک باشد این احتمال کمتر خواهد بود معهذا باید دانست که این احتمال در مناطق مختلف ساکشن هم متفاوت است . مثلاً در ناحیه ساق پا این احتمال زیادتر است اما در ناحیه پشت ، قفسه سینه و پهلو این احتمال کمتر خواهد بود که بستگی به ضخامت پوست ناحیه خواهد داشت . هر چه پوست نازکتر باشد احتمال ایجاد رد و یا فرورفتگی بیشتر خواهد بود .

جراحی لیپوساکشن برای چه افرادی مناسب نمی باشد؟

1.افرادی که به علت چاقی دچار درد های استخوانی و درد های ستون فقرات هستند.

2.اشخاصی که مبتلا به بیماری دیابت می باشند، هرگز نباید این عمل را انجام بدهند.

3.فردی که فشار خون بالا دارد.

4.سن فاکتور مهمی در این عمل دارد، بهتر است اشخاصی که سن بالای 40 دارند به این عمل فکر نکنند، زیرا که پوستشان انعطاف پذیر نمی باشد.

در مجموع کسانی می توانند این عمل را انجام دهند که حتما قبل از انجام این عمل، بدن را از نظر سیستم‌ های گوارشی و غدد بررسی کنند چرا که گاهی اوقات افراد به کم کاری تیروئید یا دیابت دچار هستند که می ‌توانند برای عمل ایجاد مشکل کنند. بهتر است، کسانی که مبتلا به دیابت و فشار خون می باشند از انجام دادن این عمل صرف نظر نمایند زیرا خطرات زیادی از جمله مرگ را به دنبال دارد.

مراقبت های پس از ساکشن

1-ورم اندام تناسلی به خصوص در آقایان پس از ساکشن شکم امری طبیعی است و پس از چند روز برطرف خواهد شد. در این مدت از ساپورت تنگ و مایو استفاده نکنید و بیشتر استراحت داشته باشید.

2-استحمام بعد از 48 ساعت مانعی ندارد ولی استفاده از وان  و استخر تا بسته شدن زخم ها ممنوع است.

3-معاینات دوره ای منظم، در هفته اول دو بار و در صورت نبودن مشکلی در هفته دوم و سوم یک بار ضروری است.

4-ترشح مختصر سفید رنگ از محل سوراخ ها، جزئی از روند ترمیم زخم است و علامت عفونت نمی باشد.

وجود هر علامت یا نشانه غیر عادی از قبیل درد غیر قابل کنترل، تورم، قرمزی و کبودی پیشرونده، تب و بی حالی و تنگی نفس و هرگونه علائم غیر عادی تنفسی باید هرچه زودتر به پزشک اطلاع داده شده و مورد معاینه و ارزیابی صحیح قرار گیرد.

آیا امکان بازگشت چربی بعد از ساکشن وجود دارد؟

اگر فردی که می خواهد ساکشن کند بسیار چاق باشد مسلماًً از ساکشن نتیجه نخواهد گرفت و این بدان معناست که بعد ساکشن شکم آنها اصلاًجمع نخواهد شد .

 ضمنا باید دانست هر چه چربی یک ناحیه شکسته شود نهایتاً سلولهای چربی آن ناحیه کاملاً تخلیه نمیشود و نباید هم تخلیه شود چرا که پوست ناحیه فرم بد شکل پیدا خواهد کرد لذا حدود 2- 5/1 سانتی متر چربی زیر پوست باقی می ماند و لذا اگر بعد از عمل رژیم غذایی مناسب رعایت نگردد  می تواند آن چربی های باقیمانده افزایش حجم پیدا کند.

اگر شخصی که عمل ساکشن را انجام داده است، بعد از عمل رژیم غذایی نداشته باشد، چربی باز می گردد و ایجاد توده های چربی یکی از عوارضی است که فرد بعد از عمل به آن دچار می شود.

تعداد سلولهای چربی ثابت است و بعد از لیپوساکشن سلولهای برداشته شده جایگزین نمی شوند، ولی در صورت عدم رعایت رژیم غذایی ،سلولهای باقی مانده چربی اضافی را ، در خود ذخیره کرده و متورم میشوند.

انجام ساکشن به منظور فرم بهتر بدن است لذا در بیشتر موارد جنبه زیبایی دارد و انجام  آن به هدف کاهش وزن توصیه نمی گردد وفقط باعث کم کرد سایز بدن می شود، بنابراین برای کسانی که چاق هستند و وزن بالای 100 کیلو گرم دارند اصلا توصیه نمی شود. این عمل بیشتر برای کسانی که وزن مناسب دارند ولی در بعضی از قسمت های بدنشان توده های چربی به وجود آمده است که با ورزش و رژیم غذایی از بین نمی رود، مناسب است.

 
 

اشتراک گذاری:

یک دیدگاه برای “لیپوساکشن چیست؟”

  1. با درود دقیقا همینه چون خودم انجام دادم این واقعی ترین ومنصفانه ترین مطلبی بود که خوندم. لطفا گول تبلیغات رو نخورید.بقیه شو خود دانید.ایکاش یکی هم همینطور به ما میگفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *