پارگی دیسک کمر

 

پارگی دیسک کمر

دیسک های بین مهره ای ستون فقرات به صورت بالشتک های نرم و لاستیکی هستند که به صورت ضربه گیر عمل می کنند. پارگی دیسک کمر زمانی ایجاد می شود که دیسک های بین مهره ای ستون فقرات در اثر عواملی مانند ضربه شدید تحت فشار قرار بگیرند و از محل داخلی دیسک بیرون بزنند و بر روی اعصاب خروجی نخاع فشار وارد کنند.

پارگی دیسک کمر می تواند علائمی مانند درد و بی حسی شدید ایجاد کند.

علل پارگی دیسک کمر

علل مختلفی می توانند باعث ایجاد پارگی دیسک کمر شوند که علت دیسک کمر می توان به موارد زیر اشاره کرد:

-بلند نکردن صحیح اجسام و پارگی دیسک کمر

-ایجاد فشار بر روی ستون فقرات مانند وزن زیاد و پارگی دیسک کمر

-پارگی دیسک کمر به علت فشار و یا ضربه

دراثر عللی که گفته شد ممکن است پارگی دیسک کمر ایجاد شود که این حالت بر روی اعصاب مجاور ستون فقرات فشار وارد می کند.

علائم پارگی دیسک کمر

علایم دیسک کمر با توجه به محل پارگی دیسک کمر متفاوت خواهد بود در صورت پارگی دیسک کمر در مهره های کمر ممکن است علائم زیر بروز کند:

-پارگی دیسک و کمردرد.

پارگی دیسک کمر و درد تیر کشنده از باسن به ران و یا ساق پا

-پارگی دیسک کمر و دردی که هنگام فعالیت شدید و هنگام استراحت رفع می شود.

-پارگی دیسک کمر و دردی که موقع رانندگی، سرفه و عطسه، نشستن و یا خم شدن به جلو شدید می شود.

مراحل و انواع بیرون زدگی دیسک کمر

در بیشتر بیماران قبل از پیدایش بیرون زدگی دیسک کمر شدید طی مراحل مختلف، تغییراتی در دیسک پدید می آید، اما گاهی به ویژه در موارد ناشی از ضربه ممکن است این مراحل دیده نشوند و بیرون زدگی حاد یک دیسک غیر دژنره به وجود آید. بیماری های روماتولوژیکی، اغلب پیش از ظهور در ستون فقرات، در بخش های محیطی تر تظاهر می کنند. آرتریت های التهابی مثل اسپوندیلیت آنکیلوزان، باعث درد منتشر و سفتی (اغلب) صبحگاهی شده و به تدریج در طول روز بهبود می یابند.

درمان بیرون زدگی دیسک کمر

بیشتر از 80 تا 90 درصد افرادی که رهستند بدون عمل جراحی درمان میشوند. معمولا پزشکان درچندهفته اول درمان های اولیه که نیازی به عمل جراحی ندارد را برروی بیمار انجام میدهندوزمانیکه بااین درمان ها بیماربهبودنیافت ودرددربدن اوباقی ماند پزشک انجام عمل جراحی راضروری میداند.اگرچه جراحی استقامت وحالت طبیعی را به ساق پای شما بازنمیگرداند اما باعث ازبین رفتن ضعف وکاهش درد درپای بیمار میشود.انجام جراحی معمولا برای کاهش دردناحیه ساق پا پیشنهادمیشودجراحی ساق پا بیشتراز90 درصد نتیجه بخش بوده است جراحی برای کاهش دردکمر کمترتاثیرداشته است.

بیشتر (حدود هشتاد تا نود درصد) بیماران با بیرون زدگی دیسک کمر حاد بدون جراحی درمان می شوند. پزشک شما معمولا درمان را با روش های بدون جراحی آغاز می کند. اگر پس از این درمان ها درد از بین نرفت و باعث خلل در زندگی عادی شما شد، پزشک شما ممکن است که جراحی را به شما توصیه کند. در هر صورت، پزشک شما بهترین روش درمانی را برای درمان بیرون زدگی دیسک کمر به کار می برد.

اگرچه جراحی بیرون زدگی دیسک کمر ممکن است که قدرت پاهایتان را به حالت عادی برگرداند، می تواند از ضعیف تر شدن پاهای شما جلوگیری کند و به تسکین درد پاها کمک کند. جراحی معمولا برای برای تسکین درد پا توصیه می شود ( با درصد موفقیت بیش از نود درصد). جراحی برای تسکین درد کمر کمتر موثر واقع می شود.

با وجود این که درصد قابل توجهی از بیماران مبتلا به بیرون زدگی دیسک کمر با روش های بدون جراحی قابل درمان هستند، اما برخی از آن ها پاسخ مناسبی به درمان های طبی نداده و پس از بررسی های تکمیلی کاندید عمل جراحی دیسک کمر می شوند. هم خوانی علائم بالینی بیمار با یافته های تصویر برداری به ویژه MRI اهمیت زیای در تصمیم گیری برای عمل جراحی دارد.

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *