کاهش شنوایی با بالا رفتن سن و افزایش خطر ابتلا به زوال عقل!

همانطور که شنوایی با بالارفتن سن کاهش می‌یابد، ممکن است خطر ابتلا به زوال عقل افزایش یابدبالارفتن سن اغلب می‌تواند باعث کاهش شنوایی و برای برخی، کاهش توانایی ذهنی در قالب زوال عقل شود. اما آیا این دو باهم مرتبط هستند؟

تحقیق جدیدی نشان می‌دهد که کاهش شنوایی، احتمال ابتلا به زوال عقل را افزایش می‌دهد اما کارشناسان هنوز نمی‌دانند که آیا واقعا یکی از آنها باعث دیگری می‌شود یا خیر.

به‌گفته‌ی تیمی از محققان ایرلندی در کالج ترینیتی دوبلین، تقریبا یک‌سوم از بزرگسالان بالای ۶۵ سال دچار کاهش شنوایی مرتبط با سن می‌شوند. و تحقیقات قبلی نشان می‌دهد که ازدست دادن شنوایی در اغلب اوقات – اما نه همیشه – حدود ۵ تا ۱۰ سال زودتر از شروع زوال عقل اتفاق می‌افتد.

در یک تحقیق جدید، یک تیم تحقیقاتی تحت رهبری دیوید لفری از کالج ترینیتی، داده‌های مربوط به ۳۶ مطالعه که شامل بیش از ۲۰ هزار نفر در سراسر جهان بودند را بررسی کردند. محققان ارتباط کوچکی بین افت شنوایی مرتبط با سن و افزایش خطر ابتلا به کاهش عملکرد روانی، اختلال روانی و زوال عقل مشاهده کردند.

نویسندگان این مطالعه نوشتند: «هر چند این ارتباط‌ها کوچک بودند اما از نظر اندازه و اهمیت قابل‌مقایسه با سایر عوامل خطر زوال عقل بودند که بیشتر مورد بررسی قرار گرفته‌اند.» به‌عنوان مثال با نگاهی به مطالعات کنترل‌شده و آینده‌نگر متوجه می‌شویم که کاهش شنوایی با ۲۲ درصد احتمال بیشتر برای ابتلا به اختلال روانی یا شناختی و ۲۸ درصد خطر بیشتر برای ابتلا به هر نوع زوال عقل مرتبط بود.

با این حال با درنظر گرفتن بیماری آلزایمر به‌طور خاص، گروه لفری هیچ ارتباطی بین کاهش شنوایی و این اختلال مغزی پیدا نکردند.

این محققان تأکید کردند که نتوانسته‌اند هیچ‌گونه رابطه‌ی علت و معلولی را اثبات کنند اما یک متخصص امراض پیری می‌گوید که اگر کاهش شنوایی با زوال عقل مرتبط باشد، این بدان معنا نیست که افراد سالخورده در پیشگیری از هر یک از این دو وضعیت ناتوان هستند.

دکتر جیزل ولف کلین که مسئول درپارتمان آموزش پیری در نورپ ول هلث در نیویورک است، می‌گوید: «به نظر می‌رسد که ازدست دادن شنوایی، یک عامل خطر قابل‌اصلاح برای کاهش شناختی با بالارفتن سن است. این خبر خوبی برای سالمندان است چون کاهش شنوایی براحتی قابل‌تشخیص است و با استفاده از سمعک‌های مناسب با موفقیت درمان می‌شود.»

دکتر یان استورپر، مدیر بخش اتولوژی در مرکز اختلالات شنوایی و تعادل در موسسه‌ی سر و گردن نیویورک است که بخشی از بیمارستان لنوکس هیل در نیویرک می‌باشد. او با بررسی یافته‌ها تأکید می‌کند که این مطالعه نمی‌تواند اثبات کند که کاهش شنوایی باعث ایجاد زوال عقل می‌شود بنابراین افراد مسنی که دچار مشکلات شنوایی هستند، نباید وحشت کنند.»

استورپر می‌گوید که این مطالعه «نشان نمی‌دهد که ازدست دادن شنوایی، تنها عامل خطر» برای زوال عقل است. او با ولف کلین هم‌نظر است که اگر کاهش شنوایی یک عامل خطر برای کاهش توانایی شناختی باشد، «با استفاده از سمعک می‌تواند یک عامل خطر قابل‌پیشگیری باشد که شنوایی فرد را نیز بهبود می‌بخشد.»

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *